HISTORIA

Etolan perustaja Johan August Etholén työskenteli 1930-luvun alussa Savion kumitehtaan myyntijohtajana. Nokian kumitehtaan ostettua Savion tehtaan, koko tehtaan johto sai potkut. Oli lama-aika, eikä töitä ollut tarjolla. Kuuden lapsen isä oli kuitenkin kerännyt pientä pääomaa pahan päivän varalle ja työllisti itsensä ostamalla vuonna 1932 kolme toimivaa kumikauppaa.

Yksi kaupoista sijaitsi Turussa ja kaksi Helsingissä. Helsingin Iso Roobertinkadun myymälässä voit asioida vielä tänäkin päivänä. Muutamaa vuotta myöhemmin toiminta alkoi laajentua ja Johan August Etholén aloitti yksinkertaisten kumituotteiden, kuten kumikäsineiden, valmistuksen Helsingin keskustassa Aleksanterinkadulla.

Näistä lähtökohdista on kasvanut Etola-yhtiöt, joka nykypäivänä työllistää jo 1300 ihmistä, joista n.100 henkilöä on Etola-myymälöiden palveluksessa. Myös Etola-myymälät ovat matkan varrella kokeneet melkoisen muutoksen. Perinteisen kumi- ja muovituotevalikoiman rinnalle on kehittynyt laaja valikoima trendikkäitä, huolella valittuja sisustus- ja lahjatavaroita sekä kalusteita. Lasten maailmasta löytyy niin sadeasuja ja kumisaappaita kuin leluja ja rooliasujakin.

Etolan elämäntehtävänä on tarjota aarteita kodin arkeen. Huolella valitut, laadukkaat tuotteet sekä ystävällinen ja asiantunteva palvelu ovat vuosikymmenten ajan olleet Etolalle sydämen asia. Etola haluaa tuoda asiakkaidensa arkeen iloa, inspiraatiota ja ratkaisuja!